Vaskevejledning: Få børnetøjet til at holde længere

Sådan passer du på dit børnetøj og miljøet

Vasker du dit flöss tøj forkert, kan det på sigt krympe eller falme i farven, og dermed mindsker du holdbarheden. Vask børnetøjet rigtigt – så bruger du mindre energi og skåner miljøet, og tøjet holder længere 

Sådan vasker du børnetøjet miljøbevidst

Børnetøj bliver slidt, hver gang du vasker det. Samtidig er hver vask i vaskemaskinen en belastning for miljøet. Derfor er der ingen grund til at vaske tøjet mere end højst nødvendigt.

Sådan fjerner du pletter fra børnetøjet

Er der pletter på dit tøj?  Så skal du selvfølgelig vaske det, men ellers kan du sagtens bruge tøjet flere gange, før du vasker det. Og husk også på, at børn meget sjældent sveder på samme måde som voksne, så nogle gange kan en plet sagtens blot tørres væk med en klud.

Tøj til børn der ikke som sådan er beskidt, men blot trænger til en opfriskning, kan du lufte ved at hænge det udendørs i et stykke tid.

Sådan skal du vaske børnetøj i bomuld

Børnetøj i 100% bomuld kan vaskes op til 40 grader i vaskemaskinen, men tjek altid vaskeanvisningen i det pågældende stykke tøj, da der kan forekomme undtagelser.

Disse styles kan tørretumbles og stryges, men vi anbefaler altid at lufttørre sit børnetøj, da tørretumbling slider på tøjet, og dermed mindsker holdbarheden.

Vask børnetøj rigtigt

Vaskeanvisningen i dit Flöss tøj hjælper dig med at vaske tøjet, tørre og behandle tøjet, så det holder længst muligt. På vaskeanvisningen får du at vide, hvor meget tøjet kan tåle i forhold til både vasketemperatur, tørring og strygning.

Ikonerne på vaskeanvisningerne fortæller, hvor høj en temperatur tøjet kan holde til. Men det betyder ikke, at du skal vaske ved den temperatur, for at tøjet bliver rent.

Miljøbevidst tørring

Tørretumbleren slider på dit tøj, og den kan få dit tøj til at krympe eller miste formen. Samtidig er den en belastning for miljøet. Hvis du har mulighed for det, så hæng dit tøj til tørre i stedet for at tørre det i maskinen.